marți, 15 martie 2011

SUA, such a big dream

Astazi a fost ultima zi in care te puteai inscrie la arhicunoscutul program Work and Travel.Sincer nu imi sta in caracter sa fac publicitate unui astfel de program insa am avut ocazia saptamana trecuta sa stau de vorba cu anumite persoane care au avut prilejul sa petreaca o experienta de neuitat in State.Desi nu sunt un vanture lumea, experientele acestor studenti m-au cucerit intru-totul.Sistemele sociale, educative, informationale sunt total diferite intre cele doua tari,insa, comparatiile nu isi au sensul...fiind student la drept visez ca si ceilalti colegi de breasla sa atingem culmile juridicului, sa fim respectati, remunerati pe masura, si nu in ultimul rand sa dispunem de facilitati...ei bine la varsta de 20 de ani aceste inlantuiri imagistice pot deveni realitate doar prin simplul fapt ca te afli in State si ai nazuinta de a realiza ceva.Faptul ca lucrezi intr-un bar, sau intr-o firma unde ai posibilitatea sa porti o conversatie cu un true english guy nu cu o profesoara de engleza anosta te fac sa intelegi ca speaking'ul cantareste de 10 ori mai mult decat o carte cu exercitii de gramatica , faptul ca esti solitar si nu depinzi de niciun fel de ajutor din partea parintilor presupune ca ai urcat o treapta imensa si totodata ai deschis usa societatii in care speri sa te afirmi, faptul ca esti retribuit aproape cat un procuror din Romania inseamna enorm pentru vistieria ta...exemplele pot continua.Concluzia este foarte simpla, fiecare dintre noi- studentii absolvim o facultate, facultate pe care o consideram sfanta fara de care nu ne-am putea descurca in Romania, insa ne-am putea descurca cu usurinta fara ea in State...Se merita sa faci o facultate? sau Se merita sa lucrezi in SUA?

2 comentarii:

  1. Aleg sa fac o facultate aici in tara, nu ma multumesc sa am un job in America chiar si bine remunerat, vreau sa termin cu bine facultatea sa am satisfactii profesionale, consider ca un bun student are sanse de angajare, sa ma autodepasesc.Ma bucur ca in sfarsit ai inceput din nou sa scrii!!!!!. Mult succes la invatatura !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa termini o facultate in Romania si sa nu te ajute cu nimic, la fel de bine cum poti sa ajungi o persoana influenta, remunerata pe/peste masura tot aici, la noi, fara studii superioare. Cred ca de fapt Romania e tara tuturor posibilitatilor :))

    RăspundețiȘtergere